maanantai 28. heinäkuuta 2008

GPS Paikannin tilauksessa

Kesälomien helpottaessa päästään taas Gadgettien äärelle. Spekuloin jo tämän blogin ensimmäisessä kirjoituksessa maasto GPS vastaanottimen hankintaa. Silloin jo olin vahvasti kallellaan Garminin laitteisiin.

Nälkä kasvaa syödessä. Alunperin tavoitteena oli ostaa vain muutaman kympin BlueTooth mokkula. Siitä kasvoi nälkä Magellanin perusmalliin. Merkki vaihtui Garminiin ja tähtäimessä oli halvin kartallinen versio. Taas on tavoitteita päivitetty ja siirrytty vielä yhtä porrasta kalliimpaan laitteeseen. Tein juuri Samin kanssa tilauksen Garminin eTrex Legend HCx laitteesta.

LegendHCxTärkein lisäominaisuus tässä laitteessa on muistikorttipaikka, joka mahdollistaa isompien ja useapien karttojen käytön. Tosin voi olla, että kartat jää ostamatta, kun niiden hinta näyttää olevan samaa luokkaan kuin itse laite. Verkkokauppa myy Legend HCx laitteen alle kahden sadan.

Ominaisuuksia on riittävästi kätköily tarkoitukseen ja varmasti moneen muuhunkin.  Laite sisältää Euroopan peruskartaston "karkealla" tasolla, joka tarkoittanee pääteitä. Saatavilla on karttoja jos jonkinlaisia, mutta ainakin vapaa-ajan kartta ja/tai merikartta olisi kiinnostava. Kartat on jaettu 6 kartta-alueeseen, eli kukin ostettava kartta kattaa vain palan Suomea. Kätköilyyn riittänee mukana tuleva "karkea" kartta.

Garmin myy myös PRO karttoja, joka palvelee useampaa käyttötarkoitusta: kartoja löytyy niin maastosta, teistä kuin vesistöistäkin. Pro kartan hinta per alue on tällä hetkellä Verkkokauppa.Comissa 189,90, eli ostopäätös joutuu vielä jäähylle :(

Meidän pitäisi saada laitteet reilussa viikossa. Palaan asiaan käyttökokemusten muodossa, kunhan saan pelin käsiini.

Ei kommentteja: