torstai 3. heinäkuuta 2008

Mediatoistinta etsimässä

Olen jo jonkin aikaa etsinyt mediatoistinta olohuoneeseen. Taustalla on lasten videovillitys ja laajan DVD kirjaston levyistä huolehtiminen. Yleensä kun lapset sanovat, että haluan katsoa Tuhkimo 2:sen nyt, se tosiaan tarkoittaa HETI! Siinä sitten aletaan ihmetellä, miksen kolmannenkaan levyjen kahlauksen jälkeen se ei ole tullut vastaan. Myöhemmin kävi ilmi, että lapset olivat vieneet levyn yläkertaan, kun meinasivat katsoa elokuvan siellä. Etsimisrupeamaan kului aikaa n. 15 minuuttia ja koko operaatiota säesti loputon valitus...

Mediatoistin on siis pakkohankinta. Hankin tällä varjolla Archoksen kannettavan mediatoistimen. Laitteeseen saa ulkoisen kovalevyn kiinni, johon olen siirtänyt jo valtaosan DVD-elokuvistani. Archoksen telakointiasemaan kuuluu myös kaukosäädin ja ulostulot TVtä ja stereoita varten. Homma pelasikin hyvin liki vuoden, kunnes jatkuva telakassa kököttäminen ja ilmeisesti kuuman digiboksin päällä paistuminen saivat laitteen akun oikosulkuun. Tämän seurauksena laite lähti takaisin kotiin Ranskaan takuuhuoltoon...

Ensiapuna tarpeeseen olen käyttänyt Maximum digiboxiani, jolla voi streamata elokuvia verkon yli tietokoneelta (USB kovalevy siis tietokoneessani kiinni). Tietokoneen pitää vain aina olla päällä.

59005_01 Päätin lähteä etsimään sellaista olohuonekäyttöön tarkoitettua mediatoistinta, jossa on oma kovalevy. Nykyisin on tarjolla monia ulkoisia USB kovalevyjä (esim. Lacie ja Plextor), jotka toimivat myös mediatoistimena. Hintakaan ei paljoa poikkea normaalista ulkoisesta kovalevystä. Näiden käytettävyys on saanut jonkin verran moitteita ja niiden käyttöliittymästä ylipäätään ei ole juttua oikein missään. Nekin vähät kuvat joita käyttöliittymistä on löytynyt ovat kieltämättä olleet vaikeaselkoisia ja suorastaan rumia.

64152_01 Vihdoin löysin voittajan. DVico tekee aivan mahtavia mediatoistimia kovalevyllä, eikä kovalevyjä toisto-ominaisuudella. Laitteiden valikot näyttävät hyvältä ja mediatuki on todella kattava, unohtamatta tukea myös HD materiaalille. Laitteessa on oikeastaan vain yksi huono puoli - hinta. Huippumallin (muita malleja ei tosi-gadget-mies voi edes harkita ;) HD M-7000A hinta on verkkokaupassa 433 €, eikä hinta sisällä vielä kovalevyä!

Laite tulisi kuitenkin tarpeeseen, joten periaatteellinen ostopäätös oli jo tehty! Sitten kävin kaverin luona kylässä. Hän oli jokin aika sitten ostanut PS3 konsolin. Laite toistaa uuden HD tason Blu-Ray levyt, perinteiset DVD ja CD levyt. Lisäksi laite toistaa mukisematta uusimmilla codekeilla käännetyt MPEG4 (=DivX ja XVid) videot. Videoita voi striimata tietokoneelta tai ottaa vaikka USB muistitikulta tai ulkoiselta kovalevyltä. Lisäksi PS3 voi toimia olohuoneen nettiselaimena (selain toimii todella hyvin monimutkaisillakin sivuilla). Niin, ja onhan siinä sitten vielä se pelikonsolikin.

PS3 Mediaplayer

PS3 hinta on kirjoitushetkellä siinä 450 € tienoilla (ei siis paljoa enempää kuin HD M-7000A) ja pleikkarissa on jo 40GB kovalevy mukana. Alkuvuodesta kävi hinta jo alle neljän sadan, mutta se taisi olla joku kampanja, kun nyt järjestään hinta on tuo 450+

Anssi tuossa aikaisemmissa kommenteissa kyseli saako Pleikkaria mistään tällä hetkellä alle neljän sadan. Vastaus: ainakaan Suomesta en ole löytänyt. Tietysti ulkomaitakin voi kokeilla, mutta siinä on omat riskinsä. Itse odotan vielä hetken ja sitten teen hankinnnan. Todennöisesti valuuttaa kuluu yli 400 euroa, mutta hyvästä kannattaa maksaa ;)

Ei kommentteja: