keskiviikko 2. heinäkuuta 2008

Näppis ja hiiri kaikkiin PS3 peleihin

PC maailman FPS (First Person Shooter) peleissä on kautta aikain käytetty menestyksekkäästi ohjaimena hiiri+näppis yhdistelmää. Näppäimistöllä liikutaan ja hiiri oiva peli suunnan valintaan. Hiiren avulla voidaan kääntyä nopeasti vaikka 180 astetta, jonka lisäksi hiirellä saavutetaan erinomainen tarkkuus kun pitää nopeasti kohdistaa ase kohti vihollista.

Monet PC maailmasta konsoleihin siirtyneistä pelaajista ovat valitelleet konsolipadin surkeaa vauhtia ja tarkuutta nimen omaan FPS peleissä. Teknisesti asia ei olisi enää ongelma PS3 konsolissa, kun siihen saa kiinni sekä näppäimistön ja hiiren. Ongelmaksi on kuitenkin osoittautunut se, ettei konsolin pelit tue hiirtä ja näppäimistöä ohjaimena! Unreal Tournament III on ensimmäinen peli, joka tukee myös hiiri+näppis ohjausta.

Tätä puutetta on lähtenyt muutama innokas yrittäjä korjaamaan. Ongelman voidaan ratkaista välineellä joka emuloi normaalia PS3 ohjainpadia, mutta tekee sen hiirellä! Ensimmäinen yrittäjä on SplitFish FragFX ohjain.

66660_01

Ohjain siis emuloi normaalia padia ja toimii näin kaikissa PS3 peleissä. IGN kehuu testissään laitetta kovasti! Suomessa laitetta myy ainakin Verkkokauppa.Com.

Joillekin henkilöille hiiri on pyhä asia. Se on tärkeä väline jonka muoto ja ergonomia ovat ensiarvoisen tärkeitä seikkoja. Näille mestaripelaajille ei välttämättä käy FragFXn muovinen vekotin, jota hiireksi kutsutaan. Myös vasenta tattia simuloiva yhden käden ohjain on joidenkin mielestä pyhäinhäväistys, eikä missään nimessä korvaa näppäimistöä.

Ei hätää myös oman hiiren ja näppiksen voi saada kiinni pelejä varten PS3seen. Asialla on XCM ja tuote on XFPS Rateup adapter.

Kyseessä on adapteri joka tuo PS3seen tarvittavat portit näppäimistön ja hiiren liittämiseen. Laitteessa näyttäisi olevan hiukan tuunausvaraa, jotta näppis ja hiiri saadaan toimimaan juuri oikealla tavalla kussakin pelissä. Tuotteen kotisivuilta löytyy aiheesta videoita ja muuta mukavaa.

Ei kommentteja: