tiistai 8. heinäkuuta 2008

PS3 Media-asetuksia

Yksi päätavoitteista PS3sen suhteen oli saada laite toimimaan olohuoneen mediakeskuksena. Tätä tarkoitusta varten, olen siirtänyt massoittain DVD elokuvia ulkoiselle kovalevylle DivX muotoon. Hankin vielä jokin aika sitten Western Digitalin 500GB ulkoisen USB kovalevyn, joka käynnistyy ja menee kiinni isäntälaitteen mukana! Täydellinen kaveri juuri PS3selle, kun levyä ei tarvitse erikseen käskeä auki ja kiinni.

Voisin sanoa, että hymy hyytyi hetkeksi, kun laitoin levyn kiinni ensimmäistä kertaa, eikä se vaan tullut PS3sen valikoihin. En oikeastaan vieläkään tiedä missä vika oli. Epäilen että syynä oli erikoisformatointi, jonka tein levylle PS2 käyttöä varten, sillä uusi formatointi selvitti kaikki ongelmat.

PS3 kovalevyä valmistellessa on syytä muistaa, että NTFS tallennusjärjestelmä on Microsoftin oma juttu, ja harvat laitteet tukevat NTFS-muotoisia levyjä. Kovalevy on siis syytä formatoida FAT32 muotoon.

Microsoft on heittäytynyt tässäkin hankalaksi Vista, tai XP eivät suosto formatoimaan FRAT32 levyjä kuin korkeintaan 320GB (muistaakseni) kokoisena, siitä isommat on pakko formatoida (Microsoftin mielestä) NTFS muotoon. Ongelman saa kierrettyä partitioimalla levyn normaalisti, mutta jättämällä sen formatoimatta. Formatoinnin voi tehdä erillisellä FAT32Format ohjelmalla.

Näiden temppujen jälkeen levy näkyy kauniisti PS3sessa mediavalintojen (videot, kuvat, musiikki) alla.

PS3_usblaite

Kopioin levylle muutaman elokuvatiedoston kokeeksi, mutta mitään ei näkynyt! Erikseen kolmionäppäimellä piti valita "Näytä kaikki" ennen kuin mitään tuli näkyviin! Typerää - vai onko?

Todellisuudessa Playstationin toiminta on aika nerokasta. Levylle pitää tehdä juureen hakemistot:
Videos
Pictures
Music

Näihin hakemistoihin kopioitu materiaali näkyy suoraan vastaavassa Playstation valikossa! Näin ei kikkailla turhaan videovalikossa musiikkien kanssa tai toisin päin! Hakemistojen tekemisen jälkeen ei tarvitse erikseen valita "Näytä kaikki", vaan elokuvat näkyvät suoraan Videot/USB laite valinnan alla.

PS3_Mediat

Ensituntuman perusteella PS3 tukee ainakin: DivX pakkausta versiosta 4 ylöspäin, XVid, MPEG1, MPEG2. Laite näyttää videot nykimättä ja kohtalaisen hyvällä laadulla (pakkauksen määrästä riippuen). Harmillisesti DivX3 ei ole tuettu, joten joitakin vanhemmasta materiaalista pitänee pakata uudestaan, käyttäen uudempia versioita.

Ei kommentteja: