tiistai 24. toukokuuta 2011

Keskustele autosi kanssa

Jotkut saattoivat lukea 24.5 uutisen, jossa Toyota kertoo rakentavansa “facebook” sivuston, jolla voit keskustella ja twiittailla oman autosi kanssa: http://www.digitoday.fi/vimpaimet/2011/05/24/toyota-rakentaa-facebookin-jossa-voit-olla-autosi-kaveri/20117303/66

Toi on niin eilistä kun olla ja voi. Kunnon “kamu” on hommannut jo aikoja sitten itselleen vähintäänkin tälläisen:

 

obd2_s

Minulla on vanha 1996 vuosimallin Volkswagen Passat, jota olet korjaillut pääosin menestyksekkäästi. Erään korjausyrityksen yhteydessä otin irti kuljettajan puolen ilmatyynyn ja irrotin ratin vaihtaakseni virtalukon pohjan. Kasatessani osat takaisin huomasin, että auton airbag varoitusvalo jäi päälle, eikä sammunut normaalisti.

Minua tämä ei haitannut, mutta katsastusmiestä kylläkin ja tämä oli yksi korjauskehotuksen kohteista viimeisimmässä katsastuksessa. Fyysisesti kaikki näytti olevan kunnossa ilmatyynyssä, joten kyse oli pakko olla siitä, että ilmatyynyn irroituksessa auton tietokoneeseen oli jäänyt vikakoodi päälle, joka piti nollata.

Yritin päästä Volkswagenin pikahuoltoihin eri puolella pääkaupunkiseutua useamman kerran, enkä päässyt. Hermot meni, ja tilasin itselleni tämän VAG-COM OBDII-USB adapterin, jolla voin olla suoraan yhteydessä autoni tietokoneeseen. Sain tänään adapterin postissa (hinta toimituksineen 31 EUR) ja asensin mukana tulleen Ross-Tech analysaattoriohjelmiston, jolla auton kanssa “keskustellaan vakavasti”. Pienten tuunausten jälkeen luin autosta vikakoodit, joista ilman paineen mittarin viallisuuden olen huomannut jo ajaessani ja ilmatyynyn vikakoodi oli myös luettavissa. Kuittasin kummatkin vikakoodit, ja niin sammui varoitusvalo häiritsemästä. Matka kohti katsastuskonttoria voi alkaa.

Alla kuvakaappaus VAG-COM ohjelmistosta, jolla auton kanssa keskustellaan hyvin syvällisiä:

vag-com

1 kommentti:

Jamppu kirjoitti...

Tässä aletaan olla taas osastolla "KuningasGadgetti"! Tässä alkaa olla niin vahvaa tosigadgettimiehen meininkiä, että mun pitää varmaan ostaa tollanen, vaikkei mulla edes ole VW Passattia - ehkä tollasen adapterin sais jostakin bundlattuna.

On se hurja!