sunnuntai 28. kesäkuuta 2009

Mukavin Hands Free laite ikinä

En tiedä onko vain korvani omituiset vai onko minulla päässä vikaa. Perinteiset HF laitteet nimittäin poikkeuksetta kipeyttävät korvan – varsinkin pidempiaikaisessa käytössä.

Jos totta puhutaan niin kyse ei ole vain HF laitteista vaan kaikista kuulokkeista. Olen vuosien varrella ostellut monenlaisia kuulokkeita siinä toivossa, että löytäisin sellaisen joka istuu mukavasti eikä aiheuta kipuja tai muita ongelmia.

Nokia BS-214 Sain ratkaistua kuulokeongelman noin vuosi sitten, kun ostin Philipsin sangalliset korvaplugit. Tämä ei vielä auttanut HF ongelmaa, mutta nyt sekin on ratkaistu. Nokialta ilmestyi uusi laite BH-214.

BH-214 on BlueTooth vastaanotin, jossa on sisäänrakennettu mikrofoni ja normaali 3,5mm stereokuulokepistoke. Tarkoittaa siis käytännössä sitä, että saan laitteeseen kiinni omat kuulokkeeni. Laite yhdistyy langattomasti minkä tahansa BlueTooth laitteen kanssa, esim. puhelimen kanssa. Sen on HF sarja omille kuulokkeille.IMG_9700

Minun korvaani täydelliset Philipsin kuulokkeet toimivat nyt myös puhelimeni kanssa. itse HF laitteen saa klipsillä kiinni rintapieleen ja se toimii mikrofonina. Täydellinen ratkaisu.

HF laitteessa on vielä normaalin puhelun aloitus/lopetus näppäimen lisäksi Play/Pause näppäin sekä seuraava/edellinen näppäimet. Näiden avulla voit ohjata puhelimesi musiikintoistoa. Ainakin E51 luurin kanssa se toimii moitteetta.

Jotakin tämän kaltaista olen odottanut jo pitkään. Seuraavaksi kokeilen vielä saanko tuon saman laitteen toimimaan tietokoneen ja PS3:sen kanssa. En näe mitään syytä miksi HF ei toimisi myös muiden laitteiden kanssa.

Tämä edustaa mahtavuutta!

Ei kommentteja: